Paarden

Paarden zijn van nature grazers en hebben in hun rantsoen een grote behoefte aan ruwvoeders. Hun spijsverteringsstelsel is dan ook afgestemd op het verteren van een continue stroom vezelrijke voeding. Omwille van verscheidene redenen kan een rantsoen dat enkel bestaat uit ruwvoer vaak niet voldoen aan de behoefte van jouw paard. De behoefte is immers afhankelijk van verschillende factoren zoals geslacht, leeftijd, arbeid en fysiologische status. Elk paard heeft een unieke behoefte en dus ook nood aan een uniek rantsoen.

 

De voedingsexpertise van Maalderij Roosens en de vurige passie voor paardensport van burggraaf de Biolley vormden meer dan 50 jaar geleden de vonk om samen het merk DB Horse Food te creëren. Sindsdien blijft Maalderij Roosens dit gamma krachtvoeders verder ontwikkelen en innoveren met een uitgesproken focus voor elk type paard.

Enkelvoudige voedermiddelen

Voldoende kwalitatief ruwvoer is voor elk paard een absolute noodzaak. De ruwvoeders in dit gamma vormen de ideale basis voor elk rantsoen.

Ruwvoer

Voldoende kwalitatief ruwvoer is voor elk paard een absolute noodzaak. De ruwvoeders in dit gamma vormen de ideale basis voor elk rantsoen.

Toebehoren

Dit gamma bevat enkele supplementen, zoals lijnzaadolie, een uitgebreid gamma aan likemmers, en een specifiek aangepaste vitaminen-en mineralenkorrel. Tevens kan je hier ook het stalstrooisel terugvinden.

Specialiteiten

Deze voeders werden ontwikkeld voor paarden met specifieke voedingsbehoeften, zoals oudere paarden, moeilijke eters of paarden die een beloning verdienen.

Sport en topsport

Dit gamma sportvoeders werd specifiek ontwikkeld als de ideale brandstof voor paarden die meermaals per week trainen en topprestaties moeten leveren.

Recreatie

De onderhouds- en recreatievoeders zijn speciaal ontwikkeld voor paarden op rust of voor recreatiepaarden die lichte arbeid verrichten.

Breeding

Dit gamma krachtvoeders werd specifiek ontwikkeld ter ondersteuning van jouw drachtige of lacterende merrie, en biedt de perfecte start voor hun veulen.

Gerelateerd nieuws

Hoefbevangenheid

Voedingstips waarmee je zelf aan de slag kan ter preventie van hoefbevangenheid bij jouw paard, én om je hoefbevangen paard de aangepaste nutritionele zorgen te bieden die hij of zij nodig heeft.

Meer lezen

Slobber: Hoe en waarom voeren?

De meeste paarden kunnen nu en dan een goede emmer slobber zeker waarderen, veel paarden zijn er zelfs dol op! Maar wat is slobber nu eigenlijk en voor welke paarden kan je dit gaan voeren?

Meer lezen

Nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Op 1 januari 2023 treedt het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) in werking, dat vijf jaar van kracht zal zijn. Wil jij je goed voorbereiden?

Meer lezen

De kracht van zeewier

Zeewier, wie kent het niet? Je hebt het vast al zien liggen op het strand, of misschien eet je het zelf wel (in de vorm van sushi) maar wist je dat dit plantje een ware superfood is voor je paard?

Meer lezen