Legpluimvee

De voeding die je voor je kippen kiest heeft een grote invloed op hun leggedrag. Het juiste kippenvoeder zorgt voor gezondere kippen met een optimaal legpercentage en een hoger eiergewicht.

 

Voor kuikens bieden wij u verschillende meelvoeders die alle nodige vitaminen en mineralen bevatten die noodzakelijk zijn voor een optimale groei. Daarnaast kan je je kuikens steeds wat graanmengeling bijgeven om hen alvast te laten wennen aan het scharrelen. Voor volwassen kippen kan u een keuze maken uit het assortiment melen, korrels en mixen.

 

Naast deze volledige voeders bieden wij u ook een selectie grit en graanmengelingen aan. Deze laatste zijn aanvullende voeders die u kan verstrekken bovenop het gewone voeder om het scharrelen te bevorderen en verveling te voorkomen.

Toebehoren

Verscheidene toebehoren en supplementen om jouw legpluimvee optimaal te kunnen ondersteunen.

Enkelvoudige voedermiddelen

Enkelvoudige gekuiste granen geschikt om te voederen aan al jouw legpluimvee als aanvulling op hun rantsoen.

Voeder

Maak een keuze uit ons breed aanbod van melen, mixen en korrels geschikt voor zowel je kuikens als volgroeide hennen.

Graanmengelingen

Assortiment mengelingen bestaande uit een variëteit aan kwalitatieve granen die je kan verstrekken als aanvullend voeder.

Gerelateerd nieuws

Geen eieren meer

Leggen jouw kippen plots geen eieren meer? Op de website van Vilt vonden we een interessante film die enkele redenen op een rijtje zetten waarom dat kan gebeuren en wat je er aan kan doen.

Meer lezen