Vleeskippen

Het is belangrijk om vleeskuikens van bij de start een evenwichtig voer te geven om een optimale groei, een goede gezondheid en uiteindelijk mooi vlees te garanderen. Belangrijk hierbij is dat het voer voldoende eiwit bevat. Voer daarom de jongste kuikens steeds met een aangepast startmeel. Ons kuiken startmeel kan je voeren vanaf de 2de levensdag tot ongeveer 8 weken. Nadien dien je over te schakelen op een voeder voor oudere kuikens, hiervoor kan je  kiezen tussen voer mét of zonder coccidiostatica. Een aandachtspunt hierbij is dat je vanaf de laatste 5 dagen voor de slacht steeds dient over te schakelen op voer zonder coccidiostatica, dit om de wachttijd te respecteren. Voorzie jouw kippen ook steeds van voldoende drinkwater en een portie grit om de spijsvertering zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Enkelvoudige voedermiddelen

Enkelvoudige gekuiste granen geschikt om te voederen aan al jouw pluimvee als aanvulling op hun rantsoen.

Voeder

Maak een keuze uit ons aanbod van melen en korrels voor jouw vleeskippen, te verkrijgen mét of zonder coccidiostatica.

Graanmengelingen

Assortiment mengelingen bestaande uit een variëteit aan kwalitatieve granen die je kan verstrekken als aanvullend voeder.

Toebehoren

Verscheidene toebehoren en supplementen om jouw vleeskippen optimaal te kunnen ondersteunen.

Gerelateerd nieuws

Geen eieren meer

Leggen jouw kippen plots geen eieren meer? Op de website van Vilt vonden we een interessante film die enkele redenen op een rijtje zetten waarom dat kan gebeuren en wat je er aan kan doen.

Meer lezen